Bild på mimmi som grundare till Mi & Cashmere

FAQ om Cashmere

FAQ om Cashmere

1. Vad är cashmere egentligen?
- Cashmere är en lyxig typ av ull som kommer från cashmeregetter. Den anses vara en av de mjukaste och mest önskvärda typerna av ull på marknaden!

2. Varför känns cashmere så himmelskt mjukt?
- Den fina strukturen och den lätta vikten av cashmerefibern gör materialet otroligt mjukt mot huden. Det är som att bli kramad av ett moln!

3. Varför kostar cashmere mer än andra textilier?
- Cashmere är en begränsad resurs. En cashmereget kan bara producera ungefär 150 gram ull per år. Dessutom är processen att samla och raffinera cashmere mycket arbetsintensiv.

4. Kan jag tvätta min cashmere-tröja i maskin?
- Om du vill att din tröja ska hålla länge, rekommenderas handtvätt! Använd kallt vatten och ett milt tvättmedel. Undvik maskintvätt altt för ofta eftersom det kan skada fibrerna, men en skonsam ulltvätt på 30 grader då och då är inget som skadar ditt plagg.

5. Varför heter det "cashmere"?
- Namnet härstammar från Kashmir-regionen i Indien och Pakistan, där denna typ av get först upptäcktes.

6. Är cashmere bara för vintern?
- Absolut inte! Även om cashmere är känd för sin värme, är den också andningsbar, vilket gör den perfekt även för svalare sommarkvällar.

7. Jag hörde att cashmere kan "noppa" sig. Är det sant?
- Ja, vissa cashmere-produkter kan börja noppa med tiden på grund av att plagget utsätts för friktion. Men med rätt vård kan du minimera detta. Använd en cashmere-kam eller textilborste för att försiktigt ta bort eventuella noppor.

8. Varför känns vissa cashmere-produkter tjockare än andra?
- Cashmere kan vara spunnet i olika tjocklekar. 2-trådiga eller 3-trådiga cashmere-produkter känns tjockare än enkeltrådiga och är oftast varmare.

9. Kan cashmeregetter bara hittas i Kashmir-regionen?
- Ursprungligen ja, men nu finns det cashmeregetter över hela världen, särskilt i Mongoliet, Kina och Iran.

10. Om jag är allergisk mot ull, kommer jag att vara allergisk mot cashmere?
- Inte nödvändigtvis! Många som är känsliga mot fårull finner att de inte har samma reaktion på cashmere eftersom det är finare och mjukare.

Hoppas att detta gav dig en större insikt i cashmere-världen! Om du har fler frågor, låt mig veta - vi älskar att prata om detta underbara moln-liknande material!

 

Mimmi, Mi & Cashmere 🌸

hello@miandcashmere.com 

Insta: @miandcashmere

Zurück zum Blog

Hinterlasse einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.