Min Cashmere historia

Min resa började för 12 år sedan när jag, som flygvärdinna, hamnade på ett långt stopp på 6 nätter i Shanghai under det kinesiska nyåret. Det var en tillfällighet som ledde mig till min underbara vän Mei. Jag insåg snart att väderförhållandena i den tiden på året kunde vara mycket oberäkneliga, med temperaturer som växlade från 26 grader till 7 grader över en enda natt. Mina shorts och t-shirt var plötsligt otillräckliga för att hålla värmen.

Det var då som jag omedvetet tog ett av de mest betydelsefulla stegen i mitt 46-åriga liv. Steget ledde mig till Mei's enastående butik, där en mångfald av cashmere i olika former och stilar erbjöds. Jag blev omedelbart förtjust i detta fantastiska, lena naturmaterial som smidigt omfamnade min hud. Lika förtrollande var Mei själv, en kvinna som på den tiden knappt kunde säga hej på engelska, men som jag ändå tillbringade resten av min vistelse med. Det blev några oförglömliga dagar fyllda av kroppsspråk, miner och gester som hjälpte oss att kommunicera.

Under våra möten visade Mei mig också bilder och filmer från en getfarm i inre Mongoliet, som visade sig vara hennes familjs ägor i generationer. De hade brukat marken för att producera kashmir av högsta kvalitet. Idag är jag djupt tacksam över att ha fått en vän för livet och en affärspartner som möjliggör att jag kan erbjuda detta fantastiska naturmaterial till er till förmånliga priser.

Välkommen till Mi & Cashmere // Mimmi