Kashmir

Kashmir

Kashmir 

Välkommen in i den mjuka världen av kashmir nu när hösten och vintern närmar sig.

Ultimata valet för den som söker lyx och komfort! Kashmir, även stavat kaschmir, är ett fantastiskt material som härstammar från de fluffiga underullsfibrerna av våra fyrbenta vänner, getterna, som trivs i det isande klimatet i den majestätiska regionen Kashmir i norra Indien.

Vad gör då kashmir till en sådan exceptionell delikatess i modevärlden? Jo, det är en förbluffande kombination av att vara både otroligt mjukt och lätt som en fjäder, vilket gör det till en dröm att bära. Oavsett om du sveper in dig i en lyxig kashmirtröja, en elegant poncho eller en sofistikerad halsduk, omfamnas du av en värme och komfort som är ren magi.

Kashmirgetter, inklusive de ädla Pashminagetterna, är sanna mästare på att skapa denna mjuka skatt. Det finns en imponerande mångfald av getter, var och en med sitt unika bidrag till kashmirvärlden.

Mestadels kommer kashmirull från Inre Mongoliet i Kina och Mongoliet, även om andra östasiatiska länder också bidrar till denna globala kashmirskatt. När våren kommer är det dags för getterna att fälla sin vinterpäls, och då är vi där för att varsamt kamma ut den mjuka underullen, medan vi lämnar det skyddande täckhåret orört.

Kvaliteten på kashmir bestäms av faktorer som fiberlängd, tjocklek, och lyster. Den absolut finaste kashmirullen är den som kommer från getens buk eller hals, med en fiberlängd på minst 36 mm. Vi strävar alltid efter att ge dig tillgång till de finaste kashmirprodukterna, och vi är stolta över att kunna säga att våra plagg håller högsta möjliga standard.

Så dyk in i vårt sortiment och låt dig förföras av den mjuka känslan av kashmir! Vi har tröjor, ponchos, halsdukar, mössor och mycket mer – allt för att du ska kunna uppleva den unika komforten och elegansen som endast kashmir kan erbjuda. Välj kashmir för en touch av lyx i din vardag och låt getterna visa dig vägen till sann stil och komfort!

Se hela min kashmirkollektion här

 

Mimmi, Mi & Cashmere 🌸

hello@miandcashmere.com 

Insta: @miandcashmere

 

 

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.