Kashmir Ull från Mi&Cashmere

Kashmirull

Kashmirullen (eller som det även stavas cashmere) kommer från getter som lever i de stränga bergsmiljöerna i inre Mongoliet. Dessa getter utsätts för extrema väderförhållanden, med både kyla och värme, vilket leder till utvecklingen av en underull bestående av otroligt fina och mjuka hårstrån. Resultatet är ett fantastiskt naturmaterial som behåller sin kvalitet livet ut. Dessa getter lever fritt och sköts om av de lokala bönderna.

För min väns familj är det av yttersta vikt att deras produkter uppfyller höga ekologiska och etiska standarder. Därför är all vår cashmere HQTS-QAI-certifierad, vilket ger dig som kund trygghet och förtroende.

I våra hudnära produkter använder vi de längsta och tunnaste kashmirmaterialen, vilket resulterar i produkter av högsta kvalitet och överlägsen mjukhet. Cashmerens tjocklek mäts i gauge (gg), där ett högre antal gauge indikerar tunnare plagg. En enda get producerar cirka 200 gram ull per år, vilket innebär att det krävs ull från 2-5 getter för att tillverka en vanlig tröja.

Cashmere är ett mångsidigt material som fungerar lika bra på vintern som på sommaren. Det håller värmen under de kalla vintermånaderna och känns svalt och behagligt på huden under sommarvärmen. Det är helt enkelt det mest mjuka och komfortabla materialet du kan bära mot din hud.

Välkommen till en värld av cashmere - en gång i cashmere, alltid i cashmere.